Van burn-out naar VA

Van burn-out naar VA

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om Virtual Assistant (VA) te worden, en dat is niet zonder reden. Voor velen betekent deze stap een nieuwe kans op vrijheid, werkplezier en persoonlijke balans, vooral na het meemaken van een burn-out. In dit blog deel ik mijn ervaringen als mentor voor VA’s en vertel ik hoe het VA-schap vrouwen helpt om hun leven weer op de rails te krijgen.

De burn-out epidemie

Burn-out is een groeiend probleem, vooral onder werkende vrouwen. Eén op de zes werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten of loopt het risico om er één te krijgen. Symptomen variëren van constante vermoeidheid en slaapgebrek tot paniekaanvallen en gevoelens van waardeloosheid. Veel van deze vrouwen leefden jarenlang op de automatische piloot, gevangen in een dagelijkse sleur zonder zicht op verbetering.

Het keerpunt: VA worden

In mijn VA Jumpstarters traject zie ik regelmatig vrouwen die een burn-out hebben gehad. Hun verhalen zijn vaak aangrijpend en inspirerend. Deze vrouwen hebben besloten hun leven radicaal om te gooien en kozen voor een carrière als VA. Wat hen motiveerde om deze stap te zetten? Het antwoord is eenvoudig maar krachtig: vrijheid en eigen regie.

Waarom VA?

Veel vrouwen kiezen ervoor om VA te worden omdat ze zelf hun uren willen bepalen, willen werken volgens hun eigen regels en weer plezier willen ervaren in hun werk. De vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze werken, onder het genot van een goede kop koffie, biedt een enorme opluchting. Voor velen betekent het VA-schap ook meer tijd voor hun kinderen, gezin én zichzelf.

De ervaringen van de VA's uit mijn programma

De verhalen van de vrouwen in mijn traject zijn het bewijs van de positieve verandering die het VA-schap kan brengen. 

Dit is wat enkele onder hen deelden:

Ik kan zelf kiezen wat ik doe en wanneer ik het doe, en kan dus ook luisteren naar mijn lichaam en rust nemen wanneer dat nodig is. Ik ben zelfstandiger, ondernemender, maar ook gewoon gelukkiger en ervaar veel meer balans sinds ik VA ben!

“Ik kan zijn wie ik écht ben en dingen doen die ik graag doe.”

“Ik kan nu volledig zelfstandig werken. En vooral meer mama zijn, dat miste ik enorm in loondienst. Hierdoor ben ik veel gelukkiger.”

“Ik heb nu meer zelfvertrouwen en zelfwaarde.”

Deze verhalen zijn de reden waarom ik mijn werk met zoveel passie doe. Het zien van deze transformaties motiveert me elke dag om anderen te helpen dezelfde stap te zetten.

Het pad naar vrijheid

Voor vrouwen die de stap naar VA overwegen na een burn-out, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  1. Zelfregie: Het vermogen om je eigen werkuren te bepalen geeft je de vrijheid om te werken wanneer je je het beste voelt.
  2. Werkplezier: Door het kiezen van opdrachten die bij je passen, kun je weer plezier en voldoening in je werk vinden.
  3. Balans: Meer tijd en energie voor je gezin, vrienden en jezelf dragen bij aan een gezonde balans tussen werk en privéleven.
  4. Zelfontwikkeling: Als VA ontwikkel je nieuwe vaardigheden en groei je op professioneel en persoonlijk vlak.

Klaar voor de stap?

Het VA-schap biedt een wereld van mogelijkheden voor vrouwen die hun leven na een burn-out opnieuw willen vormgeven. De vrijheid en balans die het werk als VA biedt, helpen om opnieuw plezier en voldoening in het werk te vinden.

Ben jij ook klaar om de stap te zetten naar een leven als VA? Neem dan deel aan mijn VA programma en ontdek hoe ook jij je leven kunt transformeren.

Burn-out is een ernstige aandoening die veel vrouwen treft.

Toch is er hoop en een weg naar herstel en geluk. Het werk als VA biedt een unieke kans om vrijheid, werkplezier en balans terug te vinden. Laten we samen deze stap zetten en een nieuwe toekomst creëren.

Ik hoop dat ik anderen heb kunnen inspireren en motiveren om de controle over hun leven terug te nemen en een nieuwe weg in te slaan als VA. Als mentor ben ik er om je te begeleiden op deze reis naar vrijheid en werkplezier.

Ben jij klaar voor de verandering? Sluit je aan bij VA Jumpstarters en ontdek de mogelijkheden die ook voor jou zijn weggelegd.

Van burn-out naar VA

Van burn-out naar VA Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om Virtual Assistant (VA) te worden, en dat is niet zonder reden. Voor velen betekent deze

Lees verder »

Case Study | Online Product Academy

Bron Online Product Academy https://onlineproductacademy.com/case-study-het-verhaal-van-ilse Ilse Schops van Hands-on Hero maakte het waar en leeft haar droom. Of toch bijna. Want terwijl haar balans tussen

Lees verder »