De Shortcut naar het VA-schap

De Shortcut naar het VA-schap

Je bent bang, he? Bang om te falen, bang om mensen teleur te stellen en vooral bang om je (financiële of mentale) limiet te bereiken. Als je ooit hebt nagedacht over het starten van je eigen Virtual Assistant business, maar je voelt je overweldigd of angstig om de sprong te wagen, dan ben je niet alleen. Hoe ik dat weet? Ik heb hetzelfde gevoeld en gedacht. Het goede nieuws: Dankzij mijn eigen lange reis vol ups en downs kan jij nu de shortcut nemen naar het VA-schap.

Van onzekerheid naar ondernemerschap

Laten we eerlijk zijn: de stap naar het ondernemerschap kan aanvoelen als het beklimmen van een steile berg met een zak vol stenen. Ik kom uit een gezin waar ondernemen niet echt de norm was. Zelf werkte ik een diploma Office Management op zak twintig jaar lang in loondienst, omdat dat nu eenmaal ‘de juiste manier’ was. Maar na een periode van tijdelijke werkloosheid tijdens de coronapandemie, realiseerde ik me dat het tijd was voor verandering. De VA-wereld bood me de vrijheid en rust die ik zocht, en dat kan jij ook hebben!

Herken je deze pijnpunten?

  • Overweldigd door de opties: Je hebt vast al verschillende online cursussen gezien, maar je weet niet waar je moet beginnen.
  • Angst om te falen: De stem in je hoofd die zegt dat je het niet kunt, kan soms overweldigend zijn.
  • Onzekerheid over je waarde: Je vraagt je misschien af of je wel genoeg vaardigheden hebt om succesvol te zijn als VA.

Laat me je eerst en vooral meegeven dat het helemaal normaal is om deze limiterende gedachten te hebben. Zoals ik eerder al aangaf, zat ik met hetzelfde probleem. Hoe kan je van jezelf verwachten dat je oplossingen klaarstoomt voor mogelijkheden die je niet eens ziet? 

Herinner je je nog die zak vol stenen die je de berg zou moeten opzeulen? Wat als ik nu eens een paar stenen van je overneem en we de klimtocht samen beginnen?

Tips om je pijnpunten te verhelpen

  1. Kies je eerste stap: In plaats van te denken aan alles wat je moet doen, kies één klein doel dat je vandaag kunt bereiken. Dit kan het inschrijven voor een online cursus zijn of het opstellen van een lijst van diensten die je kunt aanbieden (ook hiermee help ik je alvast graag: bekijk hier mijn tips).
  2. Omarm de angst: Bekijk je angst als een vriend die je waarschuwt. Het is normaal om bang te zijn, maar laat het je niet tegenhouden. Elke ondernemer voelt angst; het gaat erom hoe je ermee omgaat.
  3. Bouw aan je zelfvertrouwen: Begin met het aanbieden van je diensten aan vrienden of familie. Vraag om feedback en gebruik dat om je aanbod te verbeteren. Kleine successen bouwen je zelfvertrouwen op.

Zoek een mentor: Ik ben er om je te helpen. Laat mijn fouten en struggles jou de shortcut bieden naar het VA-schap. Of het nu gaat om coaching of een liefdevol duwtje in de rug, ik sta voor je klaar!

Klaar voor de klimtocht?

Het opbouwen van je VA-business hoeft geen lange en zware weg bergop te zijn. Met de juiste begeleiding en een paar strategische stappen kun je de shortcut nemen naar het ondernemerschap (die ik zelf graag had gekend enkele jaren geleden). 

De shortcut begint met twee stappen in de juiste richting.

Stap 1: Geloof in jezelf, en weet dat ik hier ben om je te ondersteunen. Samen geraken we aan de finish waar rust en vrijheid op je wachten!

Stap 2: Bekijk mijn gratis Masterclass Starten als Virtual Assistant via deze link.

Ready, set, go!

Van burn-out naar VA

Van burn-out naar VA Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om Virtual Assistant (VA) te worden, en dat is niet zonder reden. Voor velen betekent deze

Lees verder »

Case Study | Online Product Academy

Bron Online Product Academy https://onlineproductacademy.com/case-study-het-verhaal-van-ilse Ilse Schops van Hands-on Hero maakte het waar en leeft haar droom. Of toch bijna. Want terwijl haar balans tussen

Lees verder »